Είμαι η Chewy και σήμερα οι γονείς μου με άφησαν σπίτι για καλό σκοπό. Επισκέφθηκαν το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στο Μαρκόπουλο για να δώσουν φαγητό & χάδια στους φίλους μου που το έχουν πιο πολύ ανάγκη από εμένα! Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε!

Επισκεφθήκαμε το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στο Μαρκόπουλο και μάθαμε  τους βασικούς τρόπους για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα ζώα.

 Μόλις «βάλαμε μπρος» τις κατσαρόλες μας στο PetKitchen και θέλαμε το πρώτο φαγητό που θα μαγειρέψουμε να είναι για τους τετράποδους φίλους που μας έχουν πιο πολύ ανάγκη! Έτσι, επισκεφθήκαμε το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στο Μαρκόπουλο για να προσφέρουμε τα γεύματα και τα χάδια μας στα 60 σκυλάκια που φιλοξενούνται εκεί.

Με το που μπήκαμε στον όμορφο χώρο του καταφυγίου μας υποδέχθηκαν οι γλυκύτατοι μόνιμοι κάτοικοι του καταφυγίου κουνώντας την ουρά τους.

Η Χριστίνα και η Νατάσσα που φροντίζουν τον χώρο, μας οδήγησαν στις πίσω αυλές που φιλοξενούνται τα υπόλοιπα σκυλάκια. Εκεί, ξεκίνησαν τα εκκωφαντικά γαβγίσματα, καθώς οι τετράποδοι φίλοι μας κατάλαβαν πως έχουν επισκέψεις. Δεν περιμέναμε να γνωρίσουμε τόσες όμορφες μουσούδες σε τόσο περιποιημένους και καθαρούς χώρους. Χορτάσαμε χάδια και σίγουρα πήραμε πολλά περισσότερα από αυτά που προσφέραμε.

Αν θες κι εσύ να γίνεις αληθινός φίλος για τα ζώα που έχουν πραγματικά την ανάγκη της φιλίας και της υποστήριξης σου, δες κάποιες ιδέες:

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο ζώο.

Είναι η «τέλεια» υποστήριξη κι η αληθινή μετουσίωση της φιλίας. Μην αγοράσεις το κατοικίδιο σου αλλά χάρισε σπίτι σε ένα αδέσποτο ζώο. Επισκέψου  ένα καταφύγιο ή μία φιλοζωική οργάνωση και σου υποσχόμαστε πως θα ερωτευτείς στα σίγουρα. Η υιοθεσία, ωστόσο είναι πράξη ευθύνης και χρειάζεται σωστή προετοιμασία.

Επισκέψου το καταφύγιο ή το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής σου

Και χάρισε στα φιλοξενούμενα ζώα τα χάδια και την συντροφιά σου. Κάτι σημαντικό που μας είπαν στο καταφύγιο είναι πως οι «κάτοικοι» εκεί έχουν πιο πολύ ανάγκη από παρέα, παιχνίδι κι ανθρώπινη παρουσία παρά από φαγητό ή εθελοντική εργασία. Ένα χάδι μπορεί να αλλάξει τη μέρα τους.

Προσέφερε φαγητό

Μπορείς να μας επικοινωνήσεις μαζί μας και να προγραμματίσουμε αποστολή φαγητού στο καταφύγιο ζώων ή στο φιλοζωικό σωματείο της επιλογής σου με έκπτωση 20%.

Γίνε εθελοντής

Όπως και όσο μπορείς! Επικοινώνησε με τους σχετικούς φορείς κι εκείνοι θα σου πουν τι χρειάζονται.

Στήριξε οικονομικά κάποιο φιλοζωικό σωματείο

Σίγουρα τα χρήματα θα πάνε σε καλό σκοπό: φαγητό, προμήθειες, καθαριότητα, φάρμακα. Τα φιλοξενούμενα ζώα έχουν ανάγκες που κοστίζουν οπότε κάθε οικονομική ενίσχυση μετράει.

Ενημερώσου για τα δικαιώματα των ζώων

Και μάθε να αντιδράς με επιχειρήματα σε κάθε κακοποίηση, κακή διαβίωση ή περιττό ζευγάρωμα ζώων, σε συμπεριφορές δηλαδή που δημιουργούν περισσότερα αδέσποτα ζώα.