Είμαι η Chewy και φίλοι μου σας λέω πως η στροφή στο μαγειρευτό φαγητό είναι ό, τι καλύτερο αλλά μην πέσετε με τα μούτρα!

Το θέμα «φαγητό» είναι προσωπικό & εντελώς διαφορετικό για κάθε σκύλο. Τι εννοούμε: άλλοι είναι λιγούρηδες κι άλλοι επιλεκτικοί, άλλοι έχουν αλλεργίες κι άλλοι ευαισθησίες, άλλοι είναι χοντρούληδες κι άλλοι αδύνατοι!

Υπάρχουν 1000+1 λόγοι για να στρέψεις τον σκύλο σου στο μαγειρευτό φαγητό και να μεταμορφώσεις την υγεία και την εμφάνισή του. Ωστόσο, η μετάβαση πρέπει να είναι ήπια & σταδιακή. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, οι σκύλοι έχουν συνηθίσει να τρώνε πανομοιότυπο φαγητό κάθε μέρα και μία απότομη αλλαγή θα προκαλέσει σοκ στον οργανισμό τους που μάλλον θα εκδηλωθεί με διάρροια ή εμετούς.

Πως θα αποφύγουμε, λοιπόν, πιθανά πεπτικά προβλήματα; Η απάντηση είναι στο διάστημα προσαρμογής που θα είναι περίπου μία εβδομάδα και θα περιλαμβάνει αργή ένταξη του νέου φαγητού στην δίαιτα του σκύλου σου. Το διάστημα θα πρέπει να διπλασιαστεί για σκύλους με ευαισθησίες και στομαχικά προβλήματα.

Τις πρώτες μέρες (μέρα 1 & 2), συνιστούμε να σερβίρεις στον σκύλο σου 3/4 ξηρά τροφή & ¼ φρέσκο μαγειρευτό φαγητό. Στα μέσα της εβδομάδας (μέρα 3 & 4)το ποσοστό μπορεί να αλλάξει σε 50-50 κι έπειτα (μέρα 5 & 6) η αναλογία να αλλάξει σε ¾ υπέρ του μαγειρευτού φαγητού. Στο τέλος της εβδομάδας (μέρα 7) σερβίρεις μόνο τα φρέσκα μαγειρευτά γεύματα! Αν παρατηρήσεις οποιαδήποτε ενόχληση ή ευαισθησία θα πρέπει να επεκτείνεις το διάστημα προσαρμογής και να επιβραδύνεις λίγο ακόμα τη διαδικασία.

Γενικότερα, παρακολούθησε στενά τον σκύλο στην διαδικασία μετάβασης. Έχε στο νου σου:

  • το επίπεδο ενέργειάς του και παρατήρησε τυχόν διαφορές σε αυτό
  • αλλά και τα «κακά» του γιατί εκεί αποτυπώνεται η πεπτική του υγεία. Τσέκαρε συχνότητα, πυκνότητα & χρώμα!

Η σωστή μερίδα, επίσης, είναι το κλειδί και για μία ομαλή μετάβαση αλλά και για να έχει μία σωστή διατροφή μετέπειτα. Δες εδώ το custom PetKitchen διατροφικό πλάνο για τον σκύλο σου!

Αν ακολουθήσεις σωστά την παραπάνω διαδικασία κι επιλέξεις ισορροπημένο & ποιοτικό μαγειρευτό φαγητό σαν αυτό που προσφέρει το PetKitchen θα καταφέρεις να αναβαθμίσεις τη ζωή & την υγεία του σκύλου σου. Τα μακροχρόνια οφέλη θα είναι πραγματικά ουσιαστικά και καθοριστικά για την μακροβιότητα του μικρού σου φίλου!

Αν επιλέξεις PetKitchen συνδρομή μπορείς να ξεγνοιάσεις με την διατροφή του σκύλου σου, καθώς το φαγητό θα είναι στην πόρτα του όπως & όταν πρέπει!