Συμβουλές από την Chewy που μετρά 11 καλοκαίρια και προτείνει:

Χρειάζομαι αγάπη+ φροντίδα x11

Όσο περισσότερα τα χρόνια του σκύλου σου, τόσο περισσότερη φροντίδα κι αγάπη χρειάζεται! Και φυσικά αξίζει όλη την αγάπη κι όλη την φροντίδα που μπορείς να του προσφέρεις γιατί είναι ακόμα δίπλα σου για να κάνει ακριβώς το ίδιο, ανεξάντλητα και διαρκώς.

Πότε ένας σκύλος θεωρείται ηλικιωμένος; Οι μικρόσωμες ράτσες τείνουν να γερνούν πιο αργά σε σχέση με τις μεγαλόσωμες. Κι έτσι έχουμε:

Αν ένας σκύλος είναι μικρόσωμος θεωρείται «ώριμος» μετά τα 10 χρόνια

Αν ένας σκύλος είναι μεσαίου μεγέθους θεωρείται «ώριμος» μετά τα 8 χρόνια

Αν ένας σκύλος είναι μεγαλόσωμος θεωρείται «ώριμος» μετά τα 7 χρόνια

Ποια είναι τα πιο πιθανά προβλήματα υγείας που παρουσιάζονται;

  • Αρθρίτιδα

  • Οδοντικά προβλήματα

  • Μειωμένη όραση ή ακοή

  • Αποπροσανατολισμός & σύγχυση

  • Θαμπό τρίχωμα και δέρμα

Τί πρέπει να προσέξεις:

 1. Τις επισκέψεις στον κτηνίατρο: χρειάζονται πιο συχνά check-ups για να παρακολουθείς τα ζητήματα υγείας που εμφανίζονται. Με τον κτηνίατρο μπορείς να συζητήσεις πιθανή προσθήκη συμπληρωμάτων διατροφής ή πιθανή λήψη φαρμάκων, την ανάγκη για έναν οδοντικό καθαρισμό και πολλά άλλα.

 2. Την καθημερινή του δραστηριότητα: τα κουράγια είναι σαφώς λιγότερα και πλέον μπορεί να έχει περισσότερους περιορισμούς π.χ. μπορεί να δυσκολεύεται να ανέβει σκάλες, η να μην μπορεί να κατέβει από τον καναπέ ή να μην φτάνει το μπολ του. Θα πρέπει να φροντίσεις ώστε το περιβάλλον που ζει να είναι άνετο και φιλικό. Παράλληλα, είναι σημαντικό να τον κρατάς δραστήριο & ενεργό για να μένει σε καλύτερη φόρμα σωματικά και νοητικά!

3. Την διατροφή του. Ίσως το βασικότερο, καθώς είναι κρίσιμος παράγοντας για να ζήσει περισσότερα χρόνια. Χρειάζεται, ποιοτικό φαγητό , ισορροπία στα θρεπτικά συστατικά και σωστές μερίδες.

 Οι διατροφικές ανάγκες επίσης αλλάζουν. Για παράδειγμα η μειωμένη δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους κάτι που πρέπει να αποτραπεί με προσαρμογή των ημερήσιων μερίδων σε έναν πιο «καθιστικό» ρυθμό ζωής. Επίσης, μπορεί να υπάρχει ανάγκη για πρόσληψη συμπληρωμάτων διατροφής ή και μεγαλύτερη ανάγκη για ενυδάτωση (άρα ανάγκη για περισσότερο νερό και φρέσκο φαγητό). Τέλος, ο σκύλος σας μπορεί να γίνει "περίεργος" κι επιλεκτικός με το φαγητό του, καθώς αποδυναμώνονται οι αισθήσεις του.

Τα φρέσκα κι ισορροπημένα γεύματα του PetKitchen είναι φτιαγμένα με ποιοτικές πρώτες ύλες και σχεδιασμένα να παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για κάθε στάδιο της ζωής του σκύλου. Άρα, είναι ιδανικά και για τον ηλικιωμένο σκύλο σου!

Περιέχουν όλα όσα χρειάζεται στις σωστές αναλογίες: καλή πρωτεΐνη για την διατήρηση της μυϊκής μάζας και της δύναμής του, τις απαραίτητες φυτικές ίνες για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος, βιταμίνες και μέταλλα. Δεν περιέχουν τεχνητά και πληρωτικά που σίγουρα θα πρέπει να αποφέυγονται.

Οι διαφορετικές συνταγές μας ικανοποιούν και τις πιο επιλεκτικές μουσούδες και μπορούν να εναλλάσσονται για να μην βαριούνται.

Επίσης, τα Petkitchen γεύματα θα φτάσουν στην πόρτα σου στη σωστή ποσότητα αφού θα έχεις ήδη δημιουργήσει το εξατομικευμένο του σκύλου σου! Φροντίζουμε πλέον εμείς για τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες του ώριμου σκύλου σου 😊