Η Chewy λατρεύει το φαγητό και κυρίως το καλό φαγητό ενώ ξέρει από γούστα. Μας εξηγεί, λοιπόν, γιατί ένας σκύλος λέει ΟΧΙ στο μπολ που βρίσκεται μπροστά του!

Petkitchen για σκύλους επιλεκτικούς  😉

Ας αναλύσουμε τί μπορεί να επηρεάζει την ικανότητα ή την όρεξη του σκύλου σου να φάει κι ας δούμε πως θα τον πείσουμε να αλλάξει στάση!

Λόγος 1: Φταίει το φαγητό

Τί είναι αυτό που του προσφέρεις; Η ποιότητα της τροφής έχει μεγάλο αντίκτυπο στην όρεξή του. Η ξηρά τροφή είναι φτωχή σε θρεπτικά συστατικά, περιέχει πρωτεΐνη κακής ποιότητας κι είναι άγευστη! Πολλά σκυλιά αντιπαθούν τις σκληρές κροκέτες που συχνά στερούνται υγρασίας κι έχουν δυσάρεστη υφή.

Του δίνεις τα ίδια και τα ίδια; Σε βάθος χρόνου το σκυλί μπορεί να βαρεθεί την ίδια τροφή και να χρειάζεται διατροφική ποικιλία.

Μήπως το παραταΐζεις; Ή μήπως το παράκανες με τις λιχουδιές; Η υπερβολική σίτιση επηρεάζει την όρεξη & την υγεία.

Λύση: γιατί δεν δοκιμάζεις μία από τις ισορροπημένες συνταγές φρέσκου μαγειρευτού φαγητού PetΚitchen; Είναι μία νόστιμη επιλογή τροφής ανώτερης ποιότητας, χωρίς τεχνητά συστατικά ή συντηρητικά, σε ποικιλία ικανή να καλύψει τα διαφορετικά γούστα. Φτάνει στην πόρτα σου στην ποσότητα που πρέπει - όταν πρέπει 😊

Extra tip: Ζέστανε το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων καθώς ενισχύει την μυρωδιά, βελτιώνει την υφή και μπορεί να τον δελεάσει να φάει περισσότερο.

Σημείωση: Προσοχή στα βήματα για ομαλή μετάβαση γιατί ο σκύλος σου χρειάζεται ένα μεταβατικό διάστημα προσαρμογής όταν αλλάζει διατροφή!

Λόγος 2: Θέμα υγείας

Η ανορεξία μπορεί να οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να τσεκάρεις και γι’ άλλα συμπτώματα που υποδεικνύουν ασθένεια, όπως η απώλεια βάρους, ποιότητας τριχώματος, εντερικά προβλήματα κ.α

Λύση: ο κτηνίατρος και μόνο αυτός θα καθορίσει τη λύση αφού εξετάσει τον σκύλο σου!

Λόγος 3: Αλλαγές στη ρουτίνα

Ο σκύλος σου είναι οπαδός της ρουτίνας. Η παραμικρή αλλαγή μπορεί να τον αποσυντονίσει και να του προκαλέσει στρες. Το στρες μειώνει την όρεξη για φαγητό και δημιουργεί ανισορροπίες.

Η αλλαγή μπορεί να είναι μικρή όπως μία διαφοροποίηση στο διατροφικό του πρόγραμμα ή μεταφορά του μπολ του σε άλλο σημείο του σπιτιού – μπορεί να είναι και μεγάλη, όπως μια μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι, ένα ταξίδι ή η άφιξη νέου μέλους στην οικογένεια.

Λύση: Τήρησε πιστά τις ώρες των γευμάτων του αλλά και τις ώρες της βόλτας του. Μην προσφέρεις διαρκή πρόσβαση στην τροφή καθώς τότε οι σκύλοι τείνουν να είναι πιο επιλεκτικοί.

Επιπλέον, βοήθησέ τον να προσαρμοστεί στις αλλαγές που συμβαίνουν  με υπομονή & αγάπη

Λόγος 4 Απλά μεγαλώνει

Όπως και σε εμάς όταν μεγαλώνουμε, έτσι και στους σκύλους αποδυναμώνονται  οι αισθήσεις της όσφρησης και της γεύσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη βρίσκουν πια ελκυστική τη τροφή τους και να αρνούνται το φαγητό τους.

Λύση: Για τα ηλικιωμένα σκυλάκια επίλεξε γεύματα με μαλακότερη υφή, φρεσκομαγειρεμένα με extra αγάπη και πιο έντονη γεύση

Για δες αναλυτικότερα τον Οδηγό Φροντίδας για ηλικιωμένους σκύλους για περισσότερες πληροφορίες

Λόγος 4: Λόγω χαρακτήρα

Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι τετράποδοι φίλοι μας έχουν τις προσωπικές τους προτιμήσεις: κάθε διαφορετικός ουρανίσκος ξεχωρίζει διαφορετικές γεύσεις και απορρίπτει άλλες. Κάποια συγκεκριμένα συστατικά επίσης (όπως π.χ κάποιο λαχανικό) μπορεί να είναι οι ένοχοι που στερούν την απόλαυση και το φαγητό από τον σκύλο σου!

Πολλοί σκύλοι επίσης, έχουν τροφικές αλλεργίες ή ευαισθησίες, που μπορεί να τους κάνουν να διστάζουν να φάνε.

Τέλος κάποιες ράτσες θεωρούνται πιο επιλεκτικές στο φαγητό. Αυτές είναι οι: Maltese, Yorkshire Terriers, Γερμανικοί ποιμενικοί, pugs.

Λύση: Κάνε τα τεστ σου και δες τί του αρέσει και τί όχι. Στο PetKitchen έχουμε ποικιλία συνταγών ενώ είμαστε στην διάθεσή σου για να αντικαταστήσουμε συστατικά που δεν ταιριάζουν τον σκύλο σου και να κάνουμε παρέα κάποιες δοκιμές (τηρώντας πάντα την ισορροπία στα θρεπτικά συστατικά και τις θερμίδες).