Η Chewy παραθέτει όλους τους τρόπους που ένας σκύλος  βελτιώνει τη ζωή σου. Και σου θυμίζει γιατί πρέπει να κάνεις ό, τι περνάει από το χέρι σου γι'αυτή την αληθινή φιλία!

Αν έχεις γυρίσει σπίτι σου μετά από ώρες απουσίας κι έχεις έρθει αντιμέτωπος με μία τριχωτή μπάλα αγάπης που περιστρέφεται, χοροπηδάει και σε καλωσορίζει με ανείπωτη χαρά ξέρεις γιατί ο σκύλος σου κάνει την ζωή σου καλύτερη. Για όλους τους παρακάτω λόγους κι άλλους ακόμα εντελώς δικούς σου!

Είναι συντροφιά & στήριξη

Καταπολεμά τη μοναξιά η οποία μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στη ψυχική μας υγεία. Ο δεσμός ανθρώπου-ζώου είναι ζωτικός για την υγεία και την ευημερία. Δεν είναι λίγες φορές που ο σκύλος σου συναισθάνεται τη λύπη ή τον φόβο σου κι είναι δίπλα σου για να σε βοηθήσει να τα ξεπεράσεις. Ο καθένας μας χρειάζεται ένα στήριγμα.

Επιπλέον, η σχέση με τον σκύλο σου είναι σχέση που θυμίζει τη σχέση γονέα – παιδιού αφού σου προσφέρει την αληθινή, ανιδιοτελή αγάπη του και σου δίνει την ευκαιρία να προσφέρεις κι εσύ πίσω. Μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αμοιβαίο βλέμμα μεταξύ των σκύλων και των ανθρώπων που τους φροντίζουν παράγει ένα πολύ παρόμοιο φυσιολογικό προφίλ με αυτό που παρατηρείται μεταξύ μητέρων και βρεφών! Αυξάνει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, δηλαδή της «ορμόνης της αγάπης».

Μειώνει το άγχος

Βάλε απλά τα χέρια σου πάνω στον σκύλο σου και θα καταλάβεις τι εννοούμε. Έρευνες επίσης δείχνουν πως οι εργαζόμενοι που παίρνουν το σκυλί μαζί τους στην δουλειά, έχουν λιγότερο άγχος και είναι πιο χαρούμενοι στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Βοηθάει με τα παιδιά 

Τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλο έχουν αποδεδειγμένα καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα καθώς οι τετράποδοι φίλοι μεταφέρουν χώμα κι άλλα μικρόβια βάζοντας «δουλειά» στην άμυνα του οργανισμού που χτίζεται όλο και πιο δυνατή με τα χρόνια.

Επιπλέον, ένας σκύλος συμβάλλει στην ανάπτυξη της συντροφικότητας και του αισθήματος της ευθύνης. Χρειάζεται βόλτες, φαγητό, παιχνίδι, μπόλικη αγάπη και προγραμματισμό.

Είναι αφορμή κοινωνικοποίησης

Πόσες φορές έχεις μιλήσει με άλλα άτομα στις βόλτες του σκύλου σου; Σίγουρα πολλές. Είναι η τέλεια ευκαιρία να γνωρίσεις τους γείτονες ή να προσεγγίσεις άτομα που θα ήθελες να γνωρίσεις! Επίσης, το dog park θα γίνει σύντομα το στέκι σου για τα σαββατοκύριακα.

Συμβάλλει στην καλή φυσική κατάσταση

Έχεις έναν καλό λόγο να περπατάς το πρωί και τον ίδιο λόγο για να περπατάς το βράδυ. Επίσης, το παιχνίδι με τον σκύλο σου είναι μία μορφή υγιούς κίνησης μέσα στη μέρα σου. Τί άλλο να πούμε;

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων

Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν μικρότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου, λόγω της ευκαιρίας για άσκηση που προσφέρει η βόλτα με έναν σκύλο κι της μείωση του άγχους που συνεπάγεται η παρουσία τους στη ζωή τους.

Είναι όπλο ενάντια στην κατάθλιψη

Η αγάπη ενός σκύλου είναι αγάπη άνευ όρων, αγάπη σταθερή και παρούσα, φάρμακο ισχυρό απέναντι σε κάθε περιστατικό κατάθλιψης. Ο σκύλος σου μπορεί να είναι ο λόγος που θα σηκωθείς το πρωί από το κρεβάτι, ακόμα κι αν αυτό είναι για να τον φροντίσεις, να τον ταΐσεις, να τον πας βόλτα. Είσαι σίγουρα απαραίτητος για κάποιον.

Πάρε έναν σκύλο για να δώσεις και να πάρεις μια μοναδική μορφή αγάπης, πάρε ένα σκύλο για να γνωρίσεις την αληθινή φιλία.

Και πράξε ως αληθινός φίλος: το σημαντικότερο για εκείνον μετά τα χάδια και την αγάπη είναι η διατροφή του, καθώς ευθύνεται για την υγεία, την διάθεση και την διάρκεια ζωής του. Μην ξεχνάς να γεμίζεις καθημερινά το μπολ του με αληθινό φαγητό PetKitchen και κάνε κι εσύ την ζωή του καλύτερη!