H Chewy είναι κούκλα και το τρίχωμά της είναι από τα δυνατά της χαρτιά. Αυτή ξέρει πως να το προσέχει και να το διατηρεί όμορφο. Γιατί όχι κι ο δικός σου σκύλος;

Μπορεί ο σκύλος σου να έχει μακρύ τρίχωμα ή να έχει κοντό, λείο ή σγουρό, μπορεί να είναι λευκός, μαύρος ή άλλο χρώμα, να χάνει μαλλιά ή να μην έχει καθόλου τριχόπτωση. Σε κάθε περίπτωση όμως, το τρίχωμα του είναι ο καθρέφτης της υγείας του και χρειάζεται την παρακάτω φροντίδα: 

1. Παρατήρησέ το, καθώς το τρίχωμα ανταποκρίνεται άμεσα στις αλλαγές που συμβαίνουν τον σκύλο σου είτε αυτές οφείλονται σε κάποια ασθένεια ή αλλεργία είτε προκύπτουν από διαφορετική διατροφή. Η παρατήρηση θα σε βοηθήσει να βγάλεις κάποια συμπεράσματα.

2. Είναι ό, τι τρώει. Όπως και το δικό μας δέρμα και τα μαλλιά θα έδειχναν θαμπά αν ακολουθούσαμε μια δίαιτα χαμηλής θρεπτικής αξίας, το ίδιο συμβαίνει και με τον σκύλο σου. Η διατροφή είναι ο βασικότερος παράγοντας για την διατήρηση ενός υγιούς τριχώματος και το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξεις αν παρατηρείς ενδείξεις προβλήματος με το τρίχωμα ή το δέρμα του. Η ξηρά τροφή περιλαμβάνει πρωτεΐνη κακής ποιότητας, πρόσθετα και τεχνητά συστατικά που επιδρούν αρνητικά στην εμφάνιση και τη συνολική του υγεία.

Ο σκύλος σου χρειάζεται μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή όπως αυτή του Petkitchen, η οποία θα μεταμορφώσει και το τρίχωμα του! Στις συνταγές μας, μάλιστα είναι βασικό συστατικό τα ωμέγα λιπαρά οξέα που όταν ενσωματώνονται σε ένα πρόγραμμα διατροφής, τροφοδοτούν τα κύτταρα του σώματος με υγιή θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για τη δημιουργία υγιών κυτταρικών μεμβρανών. Επίσης, τα ισορροπημένα γεύματά μας διασφαλίζουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία του τριχώματος, όπως οι βιταμίνες Α, C και Ε. ψευδάργυρος και ριβοφλαβίνη.

 Απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις και βρες το διατροφικό πλάνο που ταιριάζει στον σκύλο σου και θα του προσφέρει υγεία & εμφάνιση.

3. Το grooming το σωστό. Μπάνιο συχνό αλλά όχι υπερβολικό και τακτικό βούρτσισμα είναι οι καλές συνήθειες που θέλουμε για όμορφο τρίχωμα.

Το μπάνιο απομακρύνει τους ρύπους και τα βακτήρια ενώ διατηρεί το δέρμα ελαστικό κι ενυδατωμένο. Το μπάνιο μία φορά το μήνα είναι ένας καλός εμπειρικός κανόνας για τα περισσότερα σκυλιά αλλά αν για παράδειγμα ο σκύλος σου λερωθεί πολύ σε μια βόλτα καλό είναι να τον ξαναπλύνεις. Σημείωση: να χρησιμοποιείς  πάντα ειδικό σαμπουάν καθώς ο σκύλος σου έχει ουδέτερο επίπεδο pH ενώ εσύ πολύ πιο όξινο επίπεδο pH.

Το τακτικό βούρτσισμα του σκύλου σου δεν είναι απαραίτητο μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά προσφέρει πολλά περισσότερα, όπως αφαίρεση υπολειμμάτων, εντοπισμό παρασίτων, τόνωση της παραγωγής λίπους από τους θύλακες των τριχών. Μπορείς να εντάξεις και το λάδι καρύδας στην περιποίηση του σκύλου σου που κάνει θαύματα!

4. Αχ αυτές οι αλλεργίες. Συχνά οι αλλεργίες συνοδεύονται από συμπτώματα όπως η ξηροδερμία και η φαγούρα. Σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα δεν λύνεται με κρέμες και ειδικά προϊόντα αλλά μόνο αν εντοπιστεί η πηγή της αλλεργίας και εξαλειφθεί. Για παράδειγμα, ένα δερματικό πρόβλημα μπορεί να προκαλείται από κάποιο συστατικό στο καθημερινό του γεύμα που αν αφαιρεθεί θα σταματήσει κι η δερματική πάθηση. Στο PetKitchen προσαρμόζουμε το γεύμα του σκύλου σου αντίστοιχα, μόλις προσδιορίσεις σε τί είναι αλλεργικός. Μπορούμε να συνεργαστούμε και με τον κτηνίατρό σου για να κάνουμε τα σχετικά τεστ αλλεργίας παρέα.

 Υ.Γ Σκέψου πόσο πιο πολλές αγκαλιές θα κερδίζει ο σκύλος σου με απαλό & όμορφο τρίχωμα!