Hi! I’m Chewy
Για να πάει καλά κι αυτό (επειδή τί πιο ωραίο & αγχολυτικό να δουλεύεις με τετράποδη παρέα), η Chewy έχει να σας δώσει κάποιες σημαντικές συμβουλές!
Αν είσαι εργοδότης μην διστάσεις να κάνεις τον χώρο εργασίας σου φιλικό προς τα σκυλιά. Θα έχεις πιο χαρούμενους & πιο πιστούς υπαλλήλους, το καλύτερο αντίδοτο στο καθημερινό στρες και την πιο δραστική απάντηση στη μονοτονία.
Αν είσαι υπάλληλος, θα έχεις όλα τα οφέλη της συντροφικότητας συν μειωμένα έξοδα για την φροντίδα και φύλαξη του σκύλου σου αλλά και λιγότερες τύψεις γιατί δεν θα τον αφήνεις μόνο του όλη μέρα.
Το «σκυλί στο γραφείο» είναι μία καταπληκτική ιδέα αλλά είναι και μία ιδέα που κρύβει πιθανές προκλήσεις που πρέπει να αναγνωριστούν και αντιμετωπιστούν.
Ακολούθησε τα παρακάτω κι όλα θα πάνε φίνα 😊
Chewy's tips
#1 Λάβε υπόψη τον χαρακτήρα του σκύλου σου.
Εσύ ξέρεις αν ο σκύλος σου μπορεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του γραφείου. Είναι εκπαιδευμένος; Πως συμπεριφέρεται με άλλους ανθρώπους ή με άλλους σκύλους (στην περίπτωση που θα υπάρξει συνύπαρξη); Μπορεί να γίνει εύκολά επιθετικός; Είναι κοινωνικός ή προτιμά να αράζει μόνος του; Θα αγχωθεί στο νέο περιβάλλον; Θα μείνει ήρεμος ή θα γαβγίζει από το στρες του; Αν τικάρεις τα παραπάνω, ο σκύλος σου είναι πιθανός υποψήφιος για δουλειά στο γραφείο
#2 Λάου λάου
Η σωστή προετοιμασία είναι το παν.
Πρώτη επαφή: Ακόμα και τα εκπαιδευμένα σκυλιά θέλουν χρόνο προσαρμογής στο νέο περιβάλλον Βεβαιώσου ότι η πρώτη αλληλεπίδραση του σκύλου με τον χώρο εργασίας σου θα είναι ευχάριστη και ήρεμη.
Εκτόνωση: Ένας σκύλος είναι ικανοποιημένος, μόνο όταν έχει εκτονωθεί επαρκώς άρα φρόντισε την εκτόνωση του κατά την πρωινή βόλτα ώστε να φτάσει στο γραφείο έτοιμος!
Προγραμματισμός: Προγραμμάτισε προσεκτικά τις ώρες σίτισης του για να είστε όλοι χαρούμενοι! Το Petkitchen με τα καθημερινά φρέσκα γεύματα, στις πολύ πρακτικές συσκευασίες που μεταφέρονται και στο γραφείο μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Μπορούμε ακόμα να παραδίδουμε κάποιες μέρες τα γεύματα στον χώρο εργασίας σου 😊
Η τσάντα του: Φτιάξε του τσάντα με τα απαραίτητα σνακ, παιχνίδια, σκεύη φαγητού. Θα του χρειαστούν 😊
#3 Μείωσε τα ατυχήματα
Θα γίνουν ατυχήματα – ας το παραδεχθούμε! Ενδέχεται να κάνει τα κακά του ή εμετό στο χαλί, να ρίξει κάποιο αντικείμενο από ψηλά ή να γαυγίζει επίμονα κι ενοχλητικά. Αυτά τα προβλήματα δεν γίνεται να αποφευχθούν εντελώς. Ωστόσο, μπορείς να μειώσεις τη συχνότητα & πιθανότητα π.χ έχοντας προβλέψει συγκεκριμένο χώρο για την τουαλέτα του ή βάζοντας όρια στις αντιδράσεις του
#4 Μην πιέζεις τους συναδέλφους σου
Πρόσφατα σχόλια