Είμαι η Chewy και σας πληροφορώ πως όταν το ρολόι δείξει 12 και σημάνει Ανάσταση δεν είμαι καθόλου μα καθόλου χαρούμενη. Ο τρόμος ζωγραφίζεται στα χαριτωμένα σκυλίσια μάτια μου και η απόγνωση καταγράφεται στο γαύγισμα μου. Ακολούθησε κι εσύ τις παρακάτω συμβουλές για να προστατέψεις τον αγαπημένο σου φίλο από την κροτοφοβία: 

1. Kλείσε καλά παράθυρα και πόρτες και μείωσε τον θόρυβο όσο γίνεται περισσότερο. Μία επιπρόσθετη ιδέα είναι να βάλεις δυνατά μουσική για να υπερκαλύψεις τον κρότο των βεγγαλικών.

2. Δημιούργησε έναν ασφαλές  χώρο για τον σκύλο σου στο εσωτερικό του σπιτιού. Επίλεξε το πιο ήσυχο δωμάτιο, βάλε εκεί το κρεβατάκι του και σκέπασέ τον για να νιώθει επιπλέον ασφάλεια. Ποτέ μην τον αφήνεις έξω κατά τις δύσκολες αυτές στιγμές γιατί μπορεί να το σκάσει από τον τρόμο του.

3. Δώσε του παιχνίδια για να απασχολείται και να βγάζει σε αυτά την έντασή του. Οι λιχουδιές μπορεί να βοηθήσουν επίσης πολύ, καθώς είναι ιδανικές για απόσπαση της προσοχής.

3. Μείνε ψύχραιμος και γέμισέ τον με χάδια και αγκαλιές που καθησυχάζουν.

Κι αν θέλεις να είσαι proactive και να έχεις προετοιμάσει κάπως τον σκύλο σου:

6. Εκτόνωσε τον με μεγάλες βόλτες και παιχνίδι. Όσο πιο κουρασμένος θα είναι τόσο πιο ήρεμος θα διατηρηθεί.

7. Εξοικείωσε τον με τους θορύβους. Είναι μία προσπάθεια που θα πρέπει να ξεκινήσει κάποιες νωρίτερα, καθώς η εξοικείωση θα πρέπει να γίνει σταδιακά. Δοκίμασε video με θορύβους διαφόρων ειδών και τσέκαρε τις αντιδράσεις του. Σταδιακά μπορείς να ανεβάζεις την ένταση ενώ καλό είναι η πρακτική να συνδυάζεται με χάδια, παιχνίδια ή καλό φαγητό ώστε να προκύψει θετική σύνδεση.

Και θυμήσου πως ο πανικός των βεγγαλικών κρατάει μόνο κάποιες στιγμές που θα περάσουν γρήγορα. Αν κάνεις όλα τα παραπάνω, ο σκύλος σου θα επανέλθει σύντομα στην πρότερη ηρεμία και χαρά!

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους!