Είμαι η Chewy κι έχω τις λύσεις! Διαβάστε φίλοι μου στο παρακάτω κείμενο τους τρόπους αντιμετώπισης σε συχνά προβλήματα υγείας

Ας είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή: σε περίπτωση που παρατηρήσεις κάποια αλλαγή στην υγεία του σκύλου σου που μπορεί να υποδηλώνει ευρύτερο πρόβλημα, καλό θα είναι να επικοινωνήσεις με τον κτηνίατρο που είναι ο πλέον κατάλληλος για να το αντιμετωπίσει.

Εμείς δίνουμε κάποιες συμβουλές συμπληρωματικά της βασικής γνώμης του κτηνιάτρου:

#Συχνό πρόβλημα 1: εμετοί

Αν ο σκύλος σου κάνει εμετό, το πιθανότερο είναι να κατάπιε κάτι που δεν έπρεπε: είτε κάποια τροφή την οποία δεν μπορεί να χωνέψει είτε οτιδήποτε άλλο που δεν θα έπρεπε. Αν ο εμετός επιμένει πάνω από 1 ημέρα καλό είναι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο. Εναλλακτικά, αν δεν είναι πολύ ανησυχητικός μπορείς να δοκιμάσεις την νηστεία για μία ημέρα. Ενδείκνυται για ενήλικα σκυλιά καθώς δίνει στο στομάχι τους την ευκαιρία να αναρρώσει. Με το τέλος της νηστείας, αντικατέστησε το συνηθισμένο φαγητό του με κάτι πιο ήπιο π. χ βραστό ρύζι με κοτόπουλο. Μην ξεχνάς την καλή ενυδάτωση καθ’ όλη την διάρκεια της αποκατάστασης.

#Συχνό πρόβλημα 2: Διάρροια / εντερικά προβλήματα

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες της διάρροιας είναι το άγχος, η κακή διατροφή, τα παράσιτα. Κι εδώ προτείνουμε σαν πρώτα βήματα τη νηστεία & το ελαφρύ φαγητό ενώ τα προβιοτικά μπορεί να είναι πολύ βοηθητικά καθώς συμβάλλουν στην αποκατάσταση του εντέρου με υγιή βακτήρια. Αν η διάρροια επιμένει, επισκεπτόμαστε τον κτηνίατρο για ολοκληρωμένο έλεγχο.

#Συχνό πρόβλημα 3: απώλεια τριχώματος / θαμπό τρίχωμα

Η θεραπεία εδώ διαφέρει ανάλογα με την αιτία του προβλήματος κι αυτός που θα την ορίσει είναι ο κτηνίατρος. Κάποιες γενικές συμβουλές για ένα υγιέστερο τρίχωμα σκύλου είναι οι εξής:

  • Χρησιμοποιούμε ένα ειδικό απαλό σαμπουάν για σκύλους κατά το μπάνιο τους για να αποφύγουμε την ξηροδερμία.

  • Δεν παραμελούμε το τακτικό βούρτσισμα

  • Κάνουμε συχνούς ελέγχους για εκδορές, εξανθήματα, παράσιτα

  • Προσφέρουμε στο σκύλο σας μια κατάλληλη και υψηλής ποιότητας τροφή όπως αυτή του PetKitchen. Μία δοκιμή αρκεί για αν δεις αμέσως διαφορά στο τρίχωμά του.

#Συχνό πρόβλημα 4: Αύξηση βάρους / Παχυσαρκία

 

Η απώλεια βάρους είναι πιο δύσκολη από την πρόληψη της αύξησης βάρους. Το ιδανικό είναι λοιπόν, να αποφύγουμε το υπερβολικό βάρος εξαρχής, βοηθώντας τον σκύλο μας να έχει ένα πειθαρχημένο & υγιές τρόπο ζωής. Αν ωστόσο παρατηρήσουμε αύξηση του βάρους του, καλό είναι να θέσουμε τις εξής ερωτήσεις:

  • Μήπως έχεις παραμελήσεις τις βόλτες & το παιχνίδι του; Η δραστηριότητα είναι σημαντική για να διατηρήσετε τον σκύλο σας ζωηρό, δραστήριο και σε υγιές βάρος και δεν θα πρέπει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα

  • Μήπως να τσεκάρεις τις μερίδες φαγητού που του δίνεις; Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων νομίζουν ότι ο σκύλος τους χρειάζεται περισσότερη τροφή από όση πραγματικά χρειάζεται με αποτέλεσμα να τους υπερσιτίζουν.

  • Μήπως να αλλάξεις την διατροφή του; Η στροφή σε φρέσκο μαγειρευτό φαγητό είναι μία πιο υγιεινή επιλογή που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο έλεγχο του βάρους του σκύλου. Στο PetKitchen, υπολογίζουμε τις καθημερινές μερίδες του σκύλου οι οποίες φθάνουν στην πόρτα σου με 3 απλά βήματα. Εσύ ξεγνοιάζεις!